Zlatan tystade engelsmännen med två mål

Zlatan Ibrahimovic

Det var en otroligt spännande match ikväll på Arsenals hemmaarena Emirates Stadium. Det som verkade bli en promenad i parken för FC Barcelona höll på att sluta riktigt illa. Den största lyckan för oss svenskar var att den kritiserade Zlatan Ibrahimovic gjorde Barcas två mål. Men slutresultatet blev inte riktigt som tänkt och det tack vare en spektakulär återhämtning av Arsenal i slutet av andra halvlek.

Zlatan Ibrahimovic har inte gått hem hos fotbollskritikerna i England, efter att inte lyckats göra mål mot ett enda brittiskt lag i Champions League, trots 10 sådana matcher tidigare. Men ikväll mot Arsenal vart det ändring på den saken. “Gunners” tog emot Barca hemma och trots att det katalanska laget var favoriter, var det få som trodde att utklassningen skulle bli så stor som den blev i den första halvleken. FC Barcelona fullkomligt körde över Arsenal, som hade en tuff kväll med varningar och skador. Barca hade hela 70% bollinehav i första halvlek och laget, och Zlatan, hade flera målchanser som tyvärr inte ledde till mål. Arsenal lyckades i stort sett inte producera någonting.

Andra halvlek började med en explosion. Precis efter att halvleken fick Zlatan en långpass som han snyggt lobbade över Arsenals utlöpande målvakt. Sällan har vi sett Zlatan så lycklig som efter det målet. Inom en kvart gjorde Zlatan 2-0 efter ett snyggt placerat mål i nättaket. Senare blev svensken utbytt mot den gamle Arsenallegenden Thierry Henry, och då hände det något med Barca. Tempot sjönk och Arsenal fick större bollinnehav.

Arsenaltränaren Arsène Wenger bytte in den unge, och snabbe, Theo Walcott och det gjorde resultat. Det tog inte lång tid innan den kvicke britten reducerade till 1-2. Barca verkade dock inte särskilt pressade, men sedan gick det riktigt illa. Cesc Fàbregas fick en tveksam straff, efter att Carles Puyol “rev” ner honom i straffområdet. Och som det inte var nog fick Barcas lagkapten rött kort, och blev därmed utvisad. Fabregas nerver höll och resultatet var nu 2-2, och det blev också slutresutlatet.

Oddsen för returen hemma på Camp Nou är inte direkt dåliga. Barca har två backar avstängda i returmötet, men Arsenal har det inte bättre själva med sin stjärnspelare Fabregas som också är avstängd. Returen går nästa vecka, tisdag 6 april 20:45 på Viasat Sport.