Inter vann mot Barca hemma i Milano

Champions League | 20.04.2010 | Bortaplan Den största förlusten för FC Barcelonas tränare Pep Guardiola någonsin var ett faktum. Det som skulle vara en säker seger i Milano slutade med att Barca fick åka hem som förlorare. Inters stjärntränare José Mourinho hade gjort sin hemläxa och ägde matchen rent taktiskt. Slutresultatet blev 3-1 till Inter och nu väntar en riktigt svår uppförsbacke för FC Barcelona om de vill gå vidare till final.

Barca är svårt chockade efter sin förlust på San Siro mot Inter. Milanolaget visade stor disciplin och själ under hela matchen. Inter spelade imponerande taktiskt och nollställde nyckelspelarna Xavi och Messi. Barças spelare blev snabbt frustrerade och drog på sig många varningar under matchen.

Barca inledde med mål av Pedro

Redan i den 19:e minuten satte den unge Pedro ett mål för Barça men det hindrade inte Inters beslutsamhet att vinna matchen. Cirka 10 minuter senare kvitterade Sneijder och matchen började bli spännande på allvar.

I början på andra halvlek satte Maicon Inters andra mål och nu vart det lätt nervöst för det katalanska laget. När Inters Milito satte 3-1 kändes Champions Leaguefinalen långt borta. Inter är ett lag som är mycket svårt att göra mål på. Strax därefter byttes Zlatan, som varit osynlig under hela matchen, ut mot Abidal. Trots det lyckades inte Barca skapa något riktigt farligt under resten av matchen.

Domartabbar

Domaren var mycket kritiserad under och efter matchen p.g.a. många tveksamma beslut. T.ex. gjorde Milito 3-1 målet i en solklar offside-position. Senare i matchen fick Dani Alves ett gult kort för filmning när det snarare var straff. Trots det ska det inte klagas. Inter vann rättvist och gjorde en mycket bra match. Mourinho var kvällens stjärna och nu darrar Barca inför returen på onsdag den 28 april klockan 20:45.