Barca ligamästare igen!

Barca ligamästare igen!

La Liga | 16.05.2010 | Hemmaplan FC Barcelona har gjort det igen! Efter en enkel 4-0 seger mot bottenlaget Valladolid blev de ännu en gång ligamästare. Två mål av Messi, ett av Pedro och ett olyckligt självmål var mer än tillräckligt för att vinna La Liga. Zlatan Ibrahimovic fick börja på bänken, och med endast tio minuter kvar vart han inbytt, men svensken hann inte skapa något särskilt.

Insatsen för FC Barcelona har överlag varit enastående denna säsong, trots att de åkte ur Champions League. Pep Guardiola har gjort ett fantastiskt jobb att coacha mästerspelarna i det katalanska laget. Barcas gud under säsongen har utan tvekan varit underbarnet från Argentina – Lionel Messi. Den korta mannen har sprutat in mål och i sista matchen mot Valladolid slutade sifforna på 34 mål! Zlatan, som blev Barcas näst bästa målskytt, klarade sig endast med färre än hälften, 16 mål.

Storförändring i FC Barcelona

Det kommer hända saker i det katalanska laget denna sommar! Först och främst ska det utses en ny president, som ska ersätta Joan Laportas extremt framgångsrika sits. Och innan Joan går av sin tron vill han avsluta det hela med drama. Ryktena säger att Valencias skyttekonung David Villa ska komma över till Barca, vilket ger laget ett minst sagt extremt anfall. Barca vill också värva Arsenals unge mittfältsstjärna Cesc Fabregas, som har ett förflutet i FC Barcelona. Troligen får Yaya Toure lämna Barca om den affären går i lås.

Allt detta är strålande nyheter, men kan innebära problem för Ibra. Troligen kommer han att stanna i Barca åtminstone en säsong till. Efter att haft en tung period blir det inte lättare att konkurrera om en plats i startelvan om David Villa är med. Zlatan måste hårdträna denna sommar och utveckla sig mentalt. Han måste leverera i början på nästa säsong för att återfå sitt förtroende hos ledningen och fans.

Troligen får legendariske Thierry Henry lämna klubben till nästa säsong. Fransmannen har gjort en bra karriär i Barca, men den senaste säsongen har han varit klart under sin standard. Ofta såg han inte särskilt hungrig ut på plan och hade svårt att näta. Men Henry är Henry och förtjänar ett varmt avsked för sin tid i klubben.