Överlägsen Barcavinst mot svagt Inter

FC Barcelona vs Internazionale

Champions League | 24.11.2009 | Hemmaplan Många kritiska röster hade börjat ifrågasätta Barcelonas möjligheter att ta sig vidare från gruppspelet efter de senaste matchernas svaga insatser, men Guardiolas gäng gav i tisdagens drabbning kritikerna svar på tal. Man pulvriserade Inter fullständigt och vann till slut med 2-0, efter mål av Piqué och Pedro.

Tisdagkvällens match mot Inter blev en enkel historia för Barcelona. Såväl Zlatan Ibrahimovic som Lionel Messi stod över matchen på grund av skador, men av deras frånvaro märktes absolut ingenting. Publiken hemma på Camp Nou fick se ett lekfullt och kreativt spel från Barca, och hade det inte varit för en storspelande Julio Cesar i Inter-målet hade Barcelona gjort betydligt fler än ett mål.

Storspel i första halvlek

<!–

–>

Barcelonapressen fortsatte efter målet, och Interspelarna såg ut att ha drabbats av en kollektiv depression under den första halvtimmen

Mål! Det första målet kom redan efter 10 minuter. Målet kom efter en hörna som nickskarvades vidare av Henry till Piqué, som på volley kunde slå in 1-0 till Barcelona. Målet var mittbackens första i årets upplaga av Champions League, och det tredje totalt denna säsong.

Barcelonapressen fortsatte efter målet, och Interspelarna såg ut att ha drabbats av en kollektiv depression under den första halvtimmen. Inget fungerade, och av den annars så kaxige Intertränaren José Mourinho hördes inte särskilt mycket. Måhända insåg han redan då att kvalitetsskillnaden lagen emellan var alldeles för stor denna kväll.

Mål! I den 26:e minuten utökade Pedro ledningen till 2-0, efter ett anfall som hämtat direkt ur instruktionsboken. Xavi slog en underbar genomskärare ut på högerkanten där en framrusande Dani Alves slog ett direkt inlägg till Pedro som vackert kunde bredsida bollen in i målvaktens vänstra hörn. Pedro var matchens bästa spelare denna kväll, tätt följd av Xavi, och tillsammans var de regissörerna bakom de flesta av Barcelonas chanser denna kväll.

Strax innan pausvila hade Keita ett ypperligt tillfälle att göra 3-0, men malierns nick räddades av Intermålvakten Cesar.

Andra halvlek mållös

I andra halvlek hade Mourinho bytt ut den annars så duktige Esteban Cambiasso, med förhoppningen att ersättaren Muntar skulle kunna åstadkomma någon förändring i Inters spel. Så blev dock inte fallet; Inter fortsatte att spela initiativlöst och de enda egentliga chanserna kom efter slarv av Barcelonaspelare. Av den förre Barca-spelaren Samuel Eto’o, som i sin återkomst till Camp Nou fick stående ovationer av hemmapubliken, märktes i princip ingenting. Den kamerunske anfallaren var matchens sämste spelare denna kväll, med en bortdömd straffsituation som främsta merit.

Såväl Xavi som Dani Alves hade chanser att utöka ledningen i den andra halvleken, men inga fler mål gjordes i matchen och slutresultatet skrevs till 2-0.

Bra utgångsläge inför El Clásico

Tisdagens seger gav Barcelona en välbehövd andningspaus inför matchen mot Real Madrid på söndag. I söndagens match kommer förmodligen såväl Zlatan som Messi att vara tillbaka i förstaelvan, och spelar man som man gjorde mot Inter har matchen definitivt alla förutsättningar att bli en sprudlande publikfest.

Matchstatistik: FC Barcelona Internazionale