Hattrick av Messi – leder skytteligan

Tenerife vs FC Barcelona

La Liga | 10.01.2010 | Bortaplan Ett Barca med Lionel Messi i spetsen stod för en stabil insats på bortaplan mot Tenerife. Efter en svag inledning tog Barcelona över matchen helt, och Messi & co. hade lekstuga när man besegrade nykomlingarna med hela 5-0.

Det var ett taggat Tenerife som tog emot de regerande mästarna Barcelona hemma på Heliodoro Rodriguez Lopez. Man hade endast lyckats ta 15 poäng under de första 16 omgångarna, och hoppades kunna vända den negativa trenden genom att bärga tre poäng mot serieledarna.

Barcelona dödade spänningen i slutet av första halvlek

Applåder kom från stadions alla fyra sidor när Messi elegant placerade bollen i målvaktens vänstra kryss

Det var Tenerife som inledde matchen bäst. Barcelonaspelarna agerade som förvirrade pojklagsspelare i inledningen och avsaknaden av flera ordinarie spelare visade sig tydligt i serieledarnas spel. Redan i den 3:e matchminuten hade Nino ett farligt skott som dock gick strax över det vänstra krysset.

I den 5:e minuten blev Alejandro Alfaro frispelad av Nino strax innanför straffområdeslinjen, varpå han drog på ett hårt skott som gick i ribban. Den efterföljande returen av Komé räddades av Maxwell strax framför mållinjen, och tränaren Guardiola var uppenbart irriterad på sina adepters inställning på planen.

Ytterligare ett par Tenerife-chanser följde innan Barcelona fick sin första riktigt farliga målchans i matchen, en chans som också skulle resultera i ett ledningsmål för Barca. Mål! Bojan, som startat matchen som ersättare för avstängde Zlatan, snurrade upp flera försvarare i straffområdet och spelade in bollen till Messi som enkelt kunde placera in 1-0.

Mål! Mål nummer två för Barcelona skulle komma i den 44:e matchminuten. Messi slog från högerkanten in en frispark i straffområdet, och lagkaptenen Carles Puyol lyckades komma högst på bollen och skarva in bollen till 2-0.

Mål! Knappt två minuter hade gått innan Lionel Messi gjorde sitt andra och Barcelonas tredje mål i matchen. Iniestas passning skar som en varm kniv i smör fram till Bojan, som bredsidade in bollen till en friställd Messi som inte gjorde några misstag i avslutningen.

Messi fullbordade sitt hattrick i andra halvlek

Barcelona inledde den andra halvleken i samma anda som man avslutade den första. I den 48:e matchminuten hade Thierry Henry ett farligt skott som dessvärre gick i stolpen, och Iniestas retur gick högt över.

Mål! Barcelona sänkte sedan tempot och det skulle dröja till den 75:e minuten innan Messi kunde fullborda sitt hattrick och göra 4-0 för Barcelona, återigen framspelad av Bojan. Applåder kom från stadions alla fyra sidor när Messi elegant placerade bollen i målvaktens vänstra kryss.

Mål! Strax därefter byttes Pedro in, och i den 85:e minuten kom han fri framför målet, och i ett försök att bryta Pedros tvåfotsdribblande glidtacklade Tenerife-backen Luna in 5-0 för Barcelona. Pedro som kom till Barcelona från just Tenerife som 18-åring, visade sin respekt till sin moderklubb genom att inte visa någon glädje efter målet.

I och med det tredje målet gick Messi upp i toppen av skytteligan, en plats som han delar med ständige målsprutan David Villa i Valencia. Båda har gjort tolv mål i ligaspelet, ett mål före Zlatan och Real Madrids Gonzalo Higuaín.

Räddningar 1 3

Målskyttar FC Barcelona: Lionel Messi (36, 45, 75), Carles Puyol (44), självmål (85)
Målskyttar Tenerife:

Matchens bäste spelare: Lionel Messi (Barcelona). Utan tvekan matchens bäste spelare ikväll. Lite seg i början, men blommade ut och visade varför han blev utnämnd till världens bäste spelare i år. Tre mål och en assist säger väl allt.

Matchens sämste spelare: Pablo Sicilia (Tenerife). Tenerifebacken Sicilia gjorde en hedervärd insats under den första halvleken, men föll handlöst efter målet och borde inte ha fått varit kvar på plan i 90 minuter.