Messishow när Barca vann mot Deportivo

Deportivo La Coruna vs FC Barcelona

La Liga | 05.12.2009 | Bortaplan Barcelona hade inför lördagkvällens match bara vunnit tre bortamatcher på 17 år mot Deportivo La Coruña, och det såg länge ut att bli ytterligare en i raden av oavgjorda matcher lagen emellan. Men under matchens sista tjugo minuter visade Lionel Messi och Zlatan Ibrahimovic varför de är Spaniens och kanske världens just nu hetaste anfallspar, när de med varsitt mål släckte lyset för hemmalaget. Messi hade tidigare även gjort ledningsmålet i en match som slutade 3-1 till Barcelona.

Riazor-stadion i den lilla staden La Coruña i nordvästra Spanien har alltid varit ett ovälkommet resmål för Barcelonas spelare. Trots att man tagit full pott i de senaste tre matcherna var det få bedömare som trodde på en vinst mot det alltid lika hemmastarka Deportivo. ”Depor”som de kallas i folkmun, hade inför kvällens sammandrabbning bara förlorat en av fem hemmamatcher, och med en femteplats i ligan var det alltså inga duvungar som ställde upp mot Barcelona.

Messi öppnade målskyttet i första halvlek

Världens bäste fotbollsspelare Lionel Messi klev fram och gjorde 2-1 till gästerna i den 79:e minuten

Barcelona tog tidigt kommandot i matchen,. Efter en något trevande inledning började de olika lagdelarna hitta varandra och de tillresta fansen bjöds på läckert passningsspel och fina målchanser. Bland annat hade Messi en jättechans i den 20:e minuten när han ensam dribblat av tre spelare, men det efterföljande skottet gick strax utanför.

Mål!I den 26:e minuten gav den lille anfallaren Barcelona ledningen när han strax utanför straffområdet vände upp en försvarare och placerade in bollen bakom en chanslös Aranzubía i Deportivos mål.

Mål! Barcelona såg nu ut att vara på väg mot en storseger, men bristen på skärpa i avsluten gav Deportivo en chans att komma tillbaka in i matchen igen. Mål! Vilket man också gjorde – i den 38:e matchminuten kom Adrián fri efter en mäktig frispark från Aranzubía och kunde fri med Barcelonamålvakten Valdés nicka in kvitteringsmålet. Valdés gjorde ett mycket tveksamt ingripande vid målet och borde enkelt ha tagit bollen, men fick nu se sig överlistad.

Firma Messi-Ibrahimovic avgjorde matchen i andra halvlek

Deportivos defensiva taktik började betala sig i andra halvlek. Barcelona höll fortfarande mycket boll, men genom att pressa högt gav man inte Barcelonaspelarna det lugn och den arbetsro som de haft i första halvleken.

Mål! Matchen såg länge ut att bli ytterligare ett tillägg i Barcelonas dystra facit mot ”Depor”, när så världens bäste fotbollsspelare Lionel Messi klev fram och gjorde 2-1 till gästerna i den 79:e minuten. Pedro, som bytts in istället för Henry, serverade ett inlägg till anfallskollegan Messi som med en välplacerad nick kunde ge Barca ledningen igen.

Mål! Det numer nästan obligatoriska Zlatan-målet kom i den 88:e minuten, och var ännu en delikatess från den gudabenådade malmösonen Ibrahimovic. Efter en hård markpass från Abidal på vänsterkanten stod Zlatan för ett kliniskt avslut när han med en bredsida dundrade in bollen i nätmaskorna. 3-1 var ett faktum och Zlatan gick i och med målet upp i delad skytteligaledning tillsammans med Valencias David Villa.

Dynamo Kiev Barcas nästa motståndare

Nästa match för Barcelona är Champions League-mötet mot Dynamo Kiev. Mycket står på spel i denna match då vinnaren blir klar för åttondelsfinal, så räkna med att det blir ett gäng rejält motiverade Barcelonaspelare som vandrar in på Dynamo-stadion i Kiev på onsdag.

Matchstatistik: Deportivo La Coruña FC Barcelona
Slutresultat 1 3
Skott (på mål) 4 (1) 19 (9)
Regelbrott 9 13
Hörnor 1 9
Offsides 8 4
Bollinnehav (%) 28 72
Gula kort 1 2
Röda kort 0 0
Räddningar 6 0

Målskyttar FC Barcelona: Messi (26, 78), Ibrahimovic (88)
Målskyttar Deportivo La Coruña: Adrián (38)

Matchens bäste spelare: Lionel Messi (Barcelona). Med två mål och inblandning i det tredje var han utan tvekan bäst på plan.

Matchens sämste spelare: : Thierry Henry (Barcelona). För att sammanfatta hans insats: Ut med det gamla, in med det nya.