Femte raka! – Zlatans målskörd fortsätter

LA LIGA | 26.09.2009 | Bortaplan Barcelona tog igår sin femte raka vinst i La Liga den här säsongen. Allas vår egen Zlatan, som efter vristskadan han ådrog sig i den senaste matchen började matchen på bänken, fick hoppa in redan efter 29 minuter som ersättare för skadade Thierry Henry. Zlatan behövde bara tio minuter för att göra sitt femte raka mål i Barcatröjan, och skötte sig annars bra i en match som slutade 2-0 till bortalaget.

Zlatan satte tonen i första halvlek

Se målen!

Videoklipp på alla mål från matchen.

När Zlatan kom in i den 29:e minuten för ljumskskadade Henry fick Barcelona ny energi

Det var dock Malaga som inledde matchen bäst, med en hög press som gav Barcelona en hel del problem på mittfältet. Det var också Malaga som skapade den första farligheten redan efter sju minuter, då portugisen Duda slog en briljant djupledspassning till Obinna som från en snäv vinkel bara mäktade med ett skott i burgaveln.

I den 23:e minuten kom Barcelonas första riktiga målchans, men varken Henry eller brassen Pedro lyckades förvandla Lionel Messis vackra crossboll till ett mål.

När Zlatan kom in i den 29:e minuten för ljumskskadade Henry fick Barcelona ny energi, och redan i sin första bollkontakt var svensken inte långt ifrån att bli målskytt igen. Zlatan plockade ner ett inlägg av Xavi, men befann sig tyvärr på fel sida backlinjen och spelet blåstes av för offside.

I den 38:e matchminuten blev Zlatan frispelad av Pedro, men lyckades bara få iväg ett stressat och halvtamt avslut mot Munúa i Malaga-målet.

Mål! Endast minuten efter kom så 1-0 för Barcelona. En genial passning signerad Lionel Messi hittade fram till Zlatan Ibrahimovic, som var nästan lika genialisk i sin bollbehandling och han kunde kyligt placera in bollen bakom en utrusande Munúa.

Andra halvlek en bekväm resa för Barca

Mål! I den andra halvleken skruvade Barcelona upp farten och kunde i den 58:e matchminuten öka på ledningen till 2-0. Detta efter att en annan inhoppare, mittbacken Piqué, hållit sig framme på en frispark av Xavi. Den spanske landslagsbacken bröt sig loss i straffområdet och kunde enkelt styra in bollen med en höger yttersida i mitten av målet.

En märklig straffsituation i den 68:e minuten resulterade i hela tre varningar, efter att Piqué fått en smäll i bakhuvudet av en försvarare. I det tumult som efterföljde drog såväl Zlatan som lagkamraten Yaya Touré på sig varningar, och så gjorde även Malaga-spelaren Wellington.

Efter målet kunde Barcelona slappna av och spela ut sitt register. Laget hade flera målchanser, bland annat genom Piqué som efter en passning av Pedro i den 73:e minuten misslyckades med att placera in bollen i öppet mål. Efter att Malaga-backen Luque blivt utvisad med fem minuter kvar av matchen hade även Messi ett par bra chanser, men trots en man mer på planen kunde man inte göra några fler mål och matchen slutade därmed 2-0 till Barcelona.

Matchen som helhet

En hygglig insats av Barcelona i en ganska hård match som definitivt inte kommer att vinna några ”fair play”-priser. Med tanke på Barcelonas överlägsenhet skulle 4-0 varit ett mer passande resultat. Men en vinst är ändå en vinst och ”Barca” ligger fortfarande tvåa i tabellen efter Real Madrid, som efter lördagens vinst mot Tenerife leder ligan på bättre målskillnad.

Matchstatistik: Málaga CF FC Barcelona