Barcelona Champions Leauge vinnare

Barcelona FC vann återigen Champions League nu i lördags. Inför ett fullsatt Wembley Stadium spelade de ut Manchester United och vann slutligen med 3-1. Detta var Barcelonas tredje Champions League seger, vilket gör att de går upp i delad ledning i antal titlar, tillsammans med Milan och Real Madrid.

I den 26:e minuten inledde Pedro målskyttet, då han efter en fin passning från Xavi kunde placera in bollen vid ena stolpen. United lyckades dock komma in lite i matchen efter Barcelonas mål och Wayne Rooney kvitterade 7 minuter senare.

Messis första mål i England

I andra halvlek syntes det dock tydligt vilka som var det bättre laget. I den 54:e minuten sköt Messi sitt första mål på engelsk mark och Barcelona gick upp i ledning med 2-1. 15 minuter senare gjorde Zlatans ersättare David Villa 3-1 och matchen var i stort sett över.

Detta var Barcelonas 3:e Champions League titel på 5 år. Dominansen i fotbollseuropa fortsätter.