Poängförlust mot Osasuna

LA LIGA | 31.10.2009 | Bortaplan Två Barcelonaspelare blev målskyttar i lördagkvällens bortamatch mot Osasuna. Dessvärre blev Piqué ofrivilligt matchhjälte för motståndarlaget när han i den 93:e matchminuten styrde in kvitteringsmålet i eget mål. Dessförinnan hade Seidou Keita återigen blivit målskytt, och delar nu andraplatsen i skytteligan med bland andra lagkamraten Lionel Messi.

0-0 efter första – Zlatan förargad efter domarmiss

<!–

Se målen!

Videoklipp på alla mål från matchen.

–>

I den 67:e minuten kom så en av den här säsongens stora domarmissar

Motståndarlaget från tjurrusningarnas hemstad Pamplona såg till en början ut att kunna bli en lätt match för ligaettan Barcelona. Redan i den första matchminuten hade Lionel Messi en målchans, men tyvärr blev det inget mål denna gång. Messi vände upp i straffområdet och fyrade av ett vänsterskott som med nöd och näppe räddades av en välplacerad Ricardo i Osasuna-målet.

Osasuna hämtade sig dock snabbt och bjöd under den första halvleken på ett aktivt motstånd med hög press och anfallaren Aranda som ett stort utropstecken. Aranda gjorde det svårt för Barcelonaförsvararna och många Barcelonafans var vid det här laget oroliga för en matchbild liknande den mot Rubin Kazan för snart två veckor sedan.

Efter dryga halvtimmen ändrade dock matchen form. Osasuna föll tillbaka för att försvara på egen planhalva och Barcelona fick utrymme att på traditionellt vis hålla boll och börja spela ut sina motsåndare. Barcelona, som för tillfället spelade i svartgula bortaställ, kom nu in i matchen mer och mer. Bland annat hade Zlatan Ibrahimovic en målchans, som dock täcktes av en försvarares hand. Solklar straff, tyckte en ilsken Zlatan – inte alls, menade domaren.

Andra halvlek – mål av Keita, självmål av Piqué

I början av andra halvlek försökte Osasuna chocka Barcelona på samma sätt som man gjort i inledningen av den första, men efter ett par minuter såg matchbilden ut som den gjort strax innan paus. Zlatan var aktiv i anfallsspelet men lyckades tyvärr inte åstadkomma några mål.

Årets domarmiss

I den 67:e minuten kom så en av den här säsongens stora domarmissar. Zlatan stal bollen från en försvarare, som sekunden senare fällde honom bakifrån. Även utan reprisbilder kunde man tydligt se att det inte borde varit fråga om annat än en frilägesutvisning, men försvararen kom undan utan ens en varning.

Mål! I den 73:e matchminuten gjorde Keita 1-0 för gästerna, när han på ett inlägg från lagkaptenen Carles Puyol enkelt slog in bollen bakom en chanslös Ricardo.

Efter målet började Barcelona pressa hårdare, och såväl Zlatan som Messi hade chanser att bli matchvinnare denna afton. Den hårdare pressen fick dock ingen utdelning, och åtföljdes av ett rejält antiklimax i matchens sista anfall. Mål! Barcelonabacken Gerard Piqué styrde in ett chansartat inlägg av Osasuna-anfallaren Camuñas i eget mål och årets andra poängförlust var ett faktum. Barcelona stannar kvar i toppen, nu endast en poäng före ärkerivalerna Real Madrid.

Matchstatistik: Osasuna FC Barcelona