Magiskt chippmål av Zlatan mot Xerez

Xerez vs FC Barcelona

La Liga | 02.12.2009 | Bortaplan Zlatan Ibrahimovic verkar inte längre sura över att Sverige missade en plats i nästa års VM-slutspel. I onsdagens match mot började Zlatan på bänken men fick hoppa in och göra sitt nionde mål på elva ligamatcher för sin nya klubb. Segern innebar att Barcelona drygade ut sin serieledning mot tvåan Real Madrid.

Det var ett reservbetonat Barcelona som beökte den lilla staden Jerez de la Frontera i Andalusien för att ta sig an ligajumbon och tillika nykomlingarna Xerez. Efter 2-1 vinsten mot Inter och lördagens vinst i El Clásico var Barca dock i medvind, och hade nu en ypperlig möjlighet att utöka sin ledning i La Liga.

Första halvlek händelselös

<!–

–>

I den sista ordinarie spelminuten fastställde Zlatan slutresultatet till 2-0

Det började trögt. Första riktiga målchansen kom en kvart in i första halvlek när Seydou Keita nickade strax över mål. Maliern har gjort hälften av sina mål den här säsongen på nick, men den här gången fick han alltså se sig förnekad ytterligare ett.

Barcelona spelade sin vana trogen ett bollhållande spel, men Xerez kämpade på bra och Barca fick aldrig riktigt föra matchen dit de ville. Offsideavblåsningarna avlöste varandra, och det var först i slutet av första halvlek som chanserna började komma. Såväl Xerez som Barcelona hade flera målchanser, varav den farligaste var signerad Barcelona och Yaya Touré. Den ivorianske mittfältarens skott från nära håll räddades av målvakten Renan, som annars inte behövde slita alltför mycket denna kväll.

Mål direkt i andra halvlek

Mål! Barcelona fick en flygande start på andra halvlek. Bollen hade inte varit i spel i mer än någon minut när Thierry Henry distinkt nickade in 1-0 målet efter ett fint inlägg av Maxwell.

Efter målet följde inhopp av såväl nyblivne ”Ballon d’Or”-vinnaren Messi som supersvensken Zlatan Ibrahimovic in, och matchen såg mer och mer ut att gå till Barcas fördel. Men Xerez bjöd på bra motstånd och var mycket nära ett kvitteringsmål efter att Fabian Orellana tvingat Barcelonamålvakten Valdés till en superräddning i den 70:e minuten.

Mål! I den sista ordinarie spelminuten fastställde Zlatan slutresultatet till 2-0. De c:a 20000 åskådarna på Chapin-stadion kunde bara förundras när Zlatan fri med målvakten elegant chippade in bollen efter pass av Messi. ”Ibra” är i makalös målform, och fortsätter det så här är han en mycket stark kandidat till skytteligasegern denna säsong.

Den självsäkra belåtenhet han visade upp efter målet är i alla fall ett gott tecken.

Räddningar 1 4

Målskyttar Barcelona: Thierry Henry (46), Zlatan Ibrahimovic (90)

Matchens bäste spelare: Seydou Keita (Barcelona). Visade varför han numera är given i Barcelonas förstaelva.

Matchens flopp: Pedro (Barcelona). Anonym under hela matchen, inte alls lika hungrig som i de senaste matcherna.