Hemmavinst mot Mallorca

LA LIGA | 07.11.2009 | Hemmaplan Barcelona tog hem en väntad trepoängare i lördagens match mot Mallorca. Den 22-årige Barcelona-anfallaren Pedro Rodriguez Ledesma stod denna kväll för två mål, och vår egen Zlatan Ibrahimovic låg bakom två mål i en spelmässigt ojämn match som slutade 4-2 till hemmalaget.

Efter att ha startat med starkast möjliga uppställning i Champions League-matchen mot Rubin Kazan valde tränaren Josep Guardiola att vila flera storspelare. Såväl Xavi som Lionel Messi började matchen på bänken, till förmån för bland andra Sergio Busquets och Thierry Henry.

Pedro satte tonen i första halvlek – Zlatan bländade publiken

<!–

–>

1-0 kom efter en underbar klackframspelning av Zlatan Ibrahimovic

Mål! Även Pedro fick denna gång börja matchen från start, och det hann bara gå 11 minuter innan han tackade för förtroendet och placerade in 1-0 efter en underbar klackframspelning av Zlatan Ibrahimovic. Zlatans läckra passning ställde hela försvaret och Pedro kunde enkelt rulla bollen förbi målvakten.

Mallorca svarade dock snabbt. Mål! 1-1 kom på en hörna i den 19:e minuten, efter att Barcelonas försvar slarvat rejält. Trots hela åtta spelare i straffområdet stod man bara och tittade på när Nunes enkelt kunde nicka in kvitteringen.

Efter kvitteringsmålet började Barcelona tappa spelet, och det var nog flera åskådare som började oroa sig för en ny poängförlust för Camp Nou. Varken försvar eller mittfält hade en särskilt bra kväll, och flera spelare kan nog tänkas ha fått tillrättavisningar av Guardiola efter matchen.

I den 39:e minuten slog Pedro till igen. Mål! Efter ett fint anfall och en otrolig trippelräddning av Mallorca-målvakten Aouate hittade bollen till slut fram till Pedro som kunde slå in bollen till 2-1.

Endast tre minuter senare kom målet som punkterade matchen. Mål! En frispark av Pedro nickades vidare av Sergio mot målvaktens bortre stolpe, där Thierry Henry framför fötterna på en frågande Zlatan Ibrahimovic enkelt kunde nicka in 3-1. Det ”stulna” målet verkade dock inte förarga Zlatan alltför mycket, och svensken var en av de första att gratulera Henry till hans första mål för säsongen i Barca-tröjan.

Ytterligare Barca-press i andra

I början av andra halvlek kom såväl Messi som Xavi in, och Barcelona började ta över matchen. Fina tekniker avlöste varandra, och såväl Messi som Ibrahimovic prövade lyckan ett par gånger, dock utan att göra några mål.

Det skulle dröja fram till den 87:e minuten innan Barcelona gjorde sitt fjärde mål för kvällen. En fin passning av Messi nådde fram till Zlatan Ibrahimovic, som efter ett dribblingsförsök blev fälld i straffområdet. Zlatan ådrog sig i samband med situationen en lårskada, och kommer att vara borta från spel i en vecka. Mål! Straffen togs av Messi, som inte gjorde några misstag och 4-1 var ett faktum. I och med målet tog sig Messi upp i delad ledning i skytteligan, tillsammans med Zlatan och Valencias anfallsstjärna David Villa.

Mål! I den 92:a minuten placerade Mallorcas inhoppare Alhassane Keita in ett reduceringsmål, men en väntad hemmaseger var bärgad och Barcelona håller sig kvar i toppen av tabellen, en poäng före tvåan Real Madrid.

På tisdag väntar returmötet i spanska cupen mot Cultural Leonesa, en match som Zlatan p.g.a. skadan kommer att stå över.

Matchstatistik: FC Barcelona Mallorca