Vattenparker

Vattenparker utanför Barcelona

Strax utanför Barcelona finns det massor av stora och välutrustade vattenparker, som bjuder in till härliga upplevelser och spännande äventyr. Alla vattenparker erbjuder på mängder av skojiga aktiviteter, snabba vattenrutschbanor, mysiga restauranger och hög säkerhet.

Aquatic Park i Port Aventura

Som en del av den enorma nöjesparken Port Aventura, har Caribe Aquatic Park aktiviteter både inomhus och utomhus. Vattenparken ligger i staden Tarragona, som ligger ca 100 km från Barcelona, på gatan Costa Dorada. I Aquatic Park kan du t.ex. leka med vågorna i El triánglo de las Bermudas, sola och koppla av på Bahama Beach eller fara ner i en gummiring för två personer i The Mambo and Limbo. Det finns även små badrelaterade butiker och massor av restauranger som Pirata Pizza och Reggae Café.
» http://www.portaventura.co.uk

Förutom att Illa Fantasia har ett enormt utbud av aktiviteter och bekvämligheter, anordnas det även festivaler här

Illa Fantasia

Kanske den största vattenparken i hela Europa… Illa Fantasia ligger längst med kusten, strax nordöst om Barcelona, alldeles intill staden Mataró. Förutom att Illa Fantasia har ett enormt utbud av aktiviteter och bekvämligheter, anordnas det även festivaler här. Under sommaren arrangeras det två festivaler. Matinee Summer Festival som är en musikfestival med inriktning på energisk fest i solen. Circuit är en festival tillägnad homosexuella och party. Illa Fantasia bör definitivt besökas om du reser till Barcelona och är sugen på sol och bad av högsta klass.
» http://www.illafantasia.com

Marineland Catalunya

Nordöst om Barcelona ligger Marineland Catalunya, som är ett zoo och vattenpark i ett. Anläggningen ligger i staden Patafolls, en liten bit från Barcelona, på gatan Costa Brava. Vatten- och badaktiviteterna är inte lika många eller imponerande som t.ex. Illa Fantasia, men Marineland Catalunya har så mycket mer att erbjuda med sin fina djurpark att vi rekommenderar ett besök.
» http://www.marineland.es/marineland/cataluna/index.php?wlang=en

Aqualeon

En annan kombinerad djur- och vattenpark är Aqualeon Costa Dorada, men mer safariinriktat. Vattenattraktionerna är många men de vi gillar mest är Kamikaze (en supersnabb vattenrutschkana) och Black Hole (en vattenrutschkana på över 100 meter!). Precis som i Kolmården i Sverige, kan du åka på ett safari bland vilda djur, trygg av säkerheten i din bil. Det går att istället ta en safaribuss och du inte har tillgång till bil. Efter kan du ta en tur i minidjurparken som har djur som t.ex. schimpanser, sköldpaddor och lamor.
» http://www.marineland.es/marineland/cataluna/index.php?wlang=en