L’aquarium de Barcelona

L'aquarium de Barcelona

En 80 meter lång mörk tunnel där riktiga hajar sakta glider över huvudet på besökarna utgör huvudattraktionen i L’aquarium de Barcelona. Anläggningen är en av Europas största och har världens bästa samling av havsdjur från Medelhavet. Dessutom finns det havsdjur från platser så lång bort som Röda havet och det stora barriärrevet i Australien. Totalt finns det runt 450 arter i anläggningen.

Anläggningen är en av Europas största och har världens bästa samling av havsdjur från Medelhavet

Den imponerande hajtunneln kommer du till först efter att du besökt ett antal mindre akvarier med bland annat sjöhästar och braxen. När du väl kommer till tunneln kan du se ett antal olika hajarter glida förbi dig.

Det finns också en interaktiv avdelning kallad Planeta Aqua. Där bor en familj av antarktiska pingviner. Utställningen Explora är också interaktiv och passar bra för barnfamiljer då det är tillåtet att känna sig fram.

Har du ett giltigt dykarcertifikat så finns det möjligheter att få dyka bland hajar.

Öppettider och priser

L’aguarium de Barcelona ligger på Moll d’Espanya del Port Vell s/n och har öppet året runt. Anläggningen öppnar klockan 09.30 varje dag och stänger klockan 21.00 från måndag till fredag, klockan 21.30 i juni och september, och klockan 23.00 i juli och augusti. Entréavgiften ligger på 16 euro för en vuxen.

Karta

{loadposition user_googlemaps}