Parc d’Atraccions del Tibidabo

Parc d'Atraccions del Tibidab

Nöjesparken Tibidabo är belägen på berget med samma namn, vilket är en av Barcelonas högsta punkter. Läget ger en fantastisk utsikt över staden. Parken grundades för mer än 100 år sedan och är än i dag en festlig nöjespark för hela familjen med rötterna från förr tydligt närvarande i den charmiga atmosfären.

Några av Tibidabos attraktioner är ända från när parken öppnade

Utöver blandningen mellan traditionella och originella åkattraktioner kan besökarna gå på filmvisningar, utmana ögat i spegelsalen eller besöka Museu d’ Autòmats som ställer ut robotar tillverkade mellan 1901 och 1954. Några av Tibidabos attraktioner är ända från när parken öppnade, andra kom till i samband med den stora renoveringen 1986.

Öppettider och priser

Det enklaste sättet att ta sig till Tibidabo är att åka så kallad Tibi bus från Plaxa Catalunya. Du kan också åka tunnelbana till Av. Tibidabo, men då hamnar du en bit ifrån. Parken har öppet mellan klockan 12.00 och 21.00 eller 23.00 under sommarsäsongen. Kontrollera öppettiderna innan du åker, och räkna med att ett besök tar en halv till en dag.

Entréavgiften ligger på 22 euro för en vuxen, och 9 euro för barn under 120 centimeter. Det går också att köpa billigare biljetter där max sex attraktioner ingår i priset. Räkna med långa köer och mycket besökare.

Karta

{loadposition user_googlemaps}