Port Aventura

Port Aventura

Ungefär 10 mil från Barcelona ligger nöjesfältet Port Aventura. Det är en bit att åka, men med tanke på att Port Aventura är Europas näst största nöjesfält efter Disneyland i Paris kan det vara värt resan. Det finns ett flertal hotell i närheten om du vill stanna över natten.

I närheten av Port Aventura finns vattenparken Aquatic Park och en strandklubb

Den enorma parken är indelad i teman som Polynesiens djungel, Kina, Mexiko Medelhavet och vilda västern. Förutom massor av hisnande karuseller och berg- och dalbanor finns det gott om föreställningar, restauranger och affärer på området. Flera av åkattraktionerna kräver att besökarna är över 140 centimeter långa, men det finns förstås många spännande attraktionen även för mindre barn, till exempel kanotfärden i den polynesiska delen av parken.

En av berg- och dalbanorna heter Furios Baco och har en topphastighet på 135 kilometer i timmen.

I närheten av Port Aventura finns vattenparken Aquatic Park och en strandklubb. Det tar ungefär en timme med tåg att komma till Port Aventura från Barcelona. Nöjesfältet har sin egen tågstation. Under högsäsongen har Port Aventura öppet från klockan 10.00 ända till midnatt.

Öppettider och priser

Biljettpriserna varierar efter säsong, och efter hur många dagar du vill att din biljett ska räcka. När du väl betalat entréavgift ingår obegränsad tillgång till nöjesfältets attraktioner.

Karta

{loadposition user_googlemaps}