Barcelona Zoo

Barcelona Zoo

Över 7 500 djurarter bor på Barcelonas zoo, eller zoo de Barcelona, som det heter lokalt. Bland de levande varelserna finns allt från ödlor till gorillor. Anläggningen är ett roligt, men något trångt utflyktsmål för barnfamiljer.

Bland de största sevärdheterna i djurparken finns delfinshowen i Aquarama

När djurparken öppnades 1892 kom alla djuren från en privat samlare. Den mest kända invånaren genom djurparkens historia är en albinogorilla som dog 2003. Snowflake efterlämnade flera ättlingar, dock ingen albino. Bland de största sevärdheterna i djurparken finns delfinshowen i Aquarama som hålls en gång i timmen under helgerna.

På lördagar arrangerar äventyr för barn mellan fyra och 11 år på djurparken. Barnen får då göra olika aktiviteter mellan klockan 10.00 och 13.00 under konstant uppsyn av parkens volontärer. Äventyrsdagen kostar 15.90 euro.

Det går att åka på en guidad tur med ett litet tåg genom djurparken om man vill hinna se alla områden.

Öppettider och priser

Zoo de Barcelona ligger på både Passeig de Picasso och Carrer de Wellington. Inträdet ligger på 3.70 euro för en vuxen. Det är öppet dagligen från klockan 10.00 till 19.00 mellan maj och september. Den närmaste tunnelbanestationen är Barceloneta, Arc de Triomf eller Ciutadella Vila Olímpica.

Karta

{loadposition user_googlemaps}