Fundació Joan Miró

Fundació Joan Miró

Den barcelonafödde moderna konstnären Joan Miró har sedan 1974 ett eget museum i staden, beläget i Montjuïc. Det något underskattade galleriet är ritat av designern Josep Lluìs Sert som var en vän till Miró, och är ett riktigt praktexemplar på modern konst. Den stora, öppna lokalen låter ljuset flöda igenom den och visar Mirós konst från sin bästa sida.

Galleriet innehåller något så exceptionellt som en kvicksilversfontän

Galleriets Mirósamling är en av världens största och innehåller både målningar, teckningar, skulpturer, en hel del grafiska verk och något så exceptionellt som en kvicksilversfontän. Fontänen ritades av den amerikanske konstnären Alexander Calder för att ställas ut i den spanska paviljongen i världsutställningen i Paris 1937. I dag visas den bakom tjockt glas för publikens säkerhets skull.

Det hålls även utställningar i samtida konst och konserter i galleriet. 1986 utvidgades museet med ett bibliotek och ett auditorium.

Öppettider och priser

Fundació Joan Miró ligger på Parc de Montjuïc s/n och kostar 8 euro att besöka. Galleriet har öppet tisdag till lördag mellan klockan 10.00 till 20.00, torsdagar mellan klockan 10.00 och 21.30, och på söndagar från klockan 10.00 till 14.30.

Karta

{loadposition user_googlemaps}