Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

En riktig pärla i stadsdelen Ciutat Vella är Barcelonas museum för samtida konst, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB. Byggnaden består av både gammalt och nytt. Grunden består av ett gammalt hospis från 1700-talet, och mixas med nyrenoverade, spegelblanka fasader i stål och glas. Detta kulturcentrum har blivit en av Barcelonas mest besökta platser sedan det öppnade 1994.

Det enorma centret är indelat i fyra separata områden och bjuder ständigt på nya utställningar, filmer eller andra event

På insidan finns en biograf och tillfälliga utställningar, det anordnas konserter och andra kulturevenemang. Från början var museet ett center för studier av stadskultur och stadsutveckling, men snart växte ämnesområdena. I dag kan besökarna njuta av både fotografi, videokonst och skulpturer. Det enorma centret är indelat i fyra separata områden och bjuder ständigt på nya utställningar, filmer eller andra event.

Öppettider och priser

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ligger på Carrer de Montalegre 5 och kostar 4.40 euro för en utställning, eller 6 euro för tillträde till två utställningar. Centret har öppet från klockan 11.00 till 20.00 från tisdagar till söndagar utom på torsdagar då det är öppet ända till klockan 22.00. Närmsta tunnelbanestation är Catalunya eller Universitat.

Karta

{loadposition user_googlemaps}