Museu Nacional D’art De Catalunya

Museu Nacional D'art De Catalunya (MNAC)

Kataloniens nationalmuseum ligger i den majestätiska byggnaden Palau Nacional (nationalpalatset) vid slutet av avenyn Avinguda de la Reina Maria Cristina. Museet grundades så sent som 1990 när man slog samman samlingarna från Kataloniens konstmuseum med samlingarna från Moderna museet.

Bland utställningarna finns konstverk från epoker som romantiken, gotiken, renässansen, och barocken

Bland utställningarna finns konstverk från epoker som romantiken, gotiken, renässansen, och barocken. Museet har också en mynt- och medaljkabinett. Sedan 1996 finns även en avdelning för fotografi.

En tur på museet börjar på romantikens avdelning. Den här utställningen betraktas som världens kanske viktigaste samling av tidig medeltidskonst. Fortsätt sedan till den gotiska sektionen, och håll särskilt utkik efter Bernat Martorells skildringar av helgonen St Vincent och St Lucias martyrskap.

På nästa våning följer flera mindre utställningar, fotoutställningen ligger längst bort. Museets restaurang bjuder på en vacker utsikt och vila för trötta fötter efter en rundtur.

Öppettider och priser

Att besöka museet kostar 8.50 euro för en vuxen. Den första söndagen varje månad är det dock gratis. Museet håller öppet från klockan 10.00 till 19.00 mellan tisdagar och lördagar, och mellan klockan 10.00 till 14.30 på söndagar och helgdagar.

Karta

{loadposition user_googlemaps}