CosmoCaixa (Museu de la Ciència)

CosmoCaixa (Museu de la Ciència)

Ett par minuters promenad från Placa John Kennedy ligger vetenskapsmuseet CosmoCaixa, tidigare Museum de la Cièndia. Museet har inte funnits längre än sedan 2005, men har redan utnämnts till det bästa vetenskapsmuseet i hela Europa. Stället är helt klart en sevärdhet för hela familjen.

CosmoCaixa har utnämnts till det bästa vetenskapsmuseet i hela Europa

Museet är fullt av både permanenta och tillfälliga spännande utställningar där det är tillåtet att klämma och känna på utställningsföremålen, och tanken är att barn från 3 år och uppåt ska kunna både leka och lära under en rundtur.

Utställningarna är smart uppbyggda för att lära besökarna om vetenskap och teknik. Bland museets guldkorn finns en riktigt stor rekonstruktion av en översvämmad del av Amazonas djungel. Fler än 100 arter som förekommer i Amazonas flora och fauna finns även på plats i museet, däribland anakonda och giftiga grodor. Övriga utställningar skildrar allt från fossiler till yttre rymden.

Öppettider och priser

CosmoCaixa ligger på Teodor Roviralta 47-51 och har öppet mellan tisdag och söndag klockan 10.00 till 20.00. Den närmaste tunnelbanestationen är Avinguda Tibidao som nås med FGC-tåg. Entrén kostar 3 euro. Vissa aktiviteter inne i museet kostar extra.

Karta

{loadposition user_googlemaps}