Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies

Museet Fundació Antoni Tàpies grundades 1984 av Antoni Tàpies själv i syftet att marknadsföra och studera modern, samtida konst. I dag är museet både en häpnadsväckande modern byggnad och innehavare av en stor samling katalansk 1900-talskonst. Byggnaden är en kombination av en tegelklädd järnram och vackra islaminspirerade dekorationer.

Antonis experimentella konst bär ofta på ett politiskt budskap, även om det inte är så enkelt att notera vid en första anblick

Hela härligheten pryds av ett verk gjort av Antoni själv, Núvol i Cadira. Det betyder moln och stol, men liknar mest en trasselsudd av taggtråd. Den största delen av museets samling på fler än 800 objekt utgörs av donerade verk från Antoni och Teresa Tàpies.

Antonis experimentella konst bär ofta på ett politiskt budskap, även om det inte är så enkelt att notera vid en första anblick. En trappa upp i museet finns några av Antonis största verk. Ibland byts de ut. Tre trappor upp finns en mer historisk skildring av hans konstnärskap.

Öppettider och priser

Fundació Antoni Tàpies ligger på Aragó 255 och har öppet mellan tisdagar och söndag från klockan 10.00 till 20.00. Entréavgiften är 6 euro för en vuxen. Den närmaste tunnelbanestationen är Passeig de Gràcia eller Catalunya.

Karta

{loadposition user_googlemaps}