CaixaForum

CaixaForum

Utställningshallen CaixaForum, eller Casaramona, som huset från början hette, var från början en gammal textilfabrik ritad av art nouveau-arkitekten Puig i Cadafalch. Under världsutställningen 1929 fungerade byggnaden som lager, sedan blev det stall åt polisens 120 hästar. På senare år togs huset över av banken La Caixa som förvandlade lokalerna till ett stort kulturcentrum med plats för utställningar, musik, konferenser, restauranger och bokaffärer.

CaixaForum är en föränderlig plats som alltid är värd ett besök, även om det inte är första gången du är i Barcelona

Ibland ställer banken La Caixa ut sina egna 800 verk i lokalerna, men oftast upptas utrymmet av internationella utställningar av samtida konst. På onsdagar under juli och augusti händer det att CaixaForum håller öppet ända till midnatt för att bjuda på musikunderhållning.

CaixaForum är en föränderlig plats som alltid är värd ett besök, även om det inte är första gången du är i Barcelona. Är det inte någon ny utställning så kan du alltid hitta någon debatt, festival eller konsert.

Öppettider och priser

CaixaForum ligger på Avinguda del Marquè de Comillas 6-8 och är gratis att besöka. Byggnaden håller öppet mellan klockan 10.00 och 20.00 från måndag till söndag. På lördagar är det öppet från klockan 10.00 till 22.00. Den närmaste tunnelbanestationen är Espanya.

Karta

{loadposition user_googlemaps}