Figueres

Figueres

I staden Figueres, 129 kilometer från Barcelona, föddes den världsberömda konstnären Salvador Dalí, och ett museum till hans ära finns förstås på orten. Museet Teatre-Museu Gala Salvador Dalí är ritat av Dalí själv, och är mycket omtyckt av besökarna. Museets öppettider varierar under året. Ett besök kostar 11 euro för en vuxen.

Förutom Dalímuseet rekommenderas en sväng förbi det arkeologiska museet Museu de l’Empordà

Figueres är en ganska liten stad med sina knappt 40 000 invånare, men har trots sin storlek förvånansvärt mycket sevärdheter att erbjuda. Förutom Dalímuseet rekommenderas en sväng förbi det arkeologiska museet Museu de l’Empordà. Där kommer du in gratis om du sparat din biljett från Dalímuseet. Annars kostar det 2 euro.

Missa inte heller 1100-talskyrkan Església de Sant Pere eller den militära 1700-talsförläggningen Castell de Sant Ferran. Byggnaden uppfördes på en låg kulle en kilometer utanför staden för att man skulle kunna bekämpa fiender därifrån. Men på grund av det fredliga läget på orten blev det aldrig något tillfälle att visa prov på styrka. Ett besök på förläggningen kostar tre euro.

Resa och priser

Det går ungfär 17 tåg dagligen från Barcelona via Girona till Figueres. En biljett kostar mellan 8.55 till 9.80 euro.

Adress: Figueres, Spanien
Avstånd från Barcelona: 129 km, nordöst