Tarragona

Tarragona

Hamnstaden Tarragona är en av de fyra provinshuvudstäderna i regionen Katalonien. Staden ligger vid Costa Dorada-kusten, cirka tio mil från Barcelona. Det bor ungefär 137 000 människor i staden, men så många som 450 000 om man räknar med kranskommunerna.

Tarragonas fyra områden är utnämnda till världsarv av UNESCO

Tarragona var en viktig stad för romarna, och spåren sedan den tiden finns kvar i stan. Bland Tarragonas sevärdheter kan nämnas museet Museu d´Historia de Tarragona, stranden Platja Arrabassada och stadens katedral.

Tarragonas historiemuseum består av fyra områden som skildrar romartiden. Tillsammans är de fyra områdena utnämnda till världsarv av UNESCO. Ett besök på samtliga områden kostar 9.25 euro för en vuxen.

Stranden Platja Arrabassade ligger ungefär en kilometer bort från Tarragonas mest centrala strand, men är inte lika full av soltörstande besökare.

Katedralen är byggd på ett gammalt romerskt tempel och är en kombination av romersk och gotisk stil. Besökare kan se katedralen från insidan mellan måndag och lördag, men öppettiderna beror på årstiden. Ett besök kostar 3,50 euro.

Resa och priser

Det går ett 40-tal tåg varje dag mellan Barcelona och Tarragona. En resa kostar mellan 5.15 och 17.70 euro beroende på vilket tåg du åker.

Adress: Tarragona, Spanien
Avstånd från Barcelona: 96 km, sydväst