Montserrat

Montserrat

Bergskedjan Montserrat är så älskad av det katalanska folket att dess namn blivit ett vanligt förnamn för flickor, ofta i kortformen Monts. Montserrat ligger bara 50 kilometer från Barcelona. Utsikten från toppen är enastående. Vid klart väder kan du se Pyrenéerna, Tibidabo och kanske till och med Mallorca.

Klostret besöks av pilgrimer från när och fjärran som vill beskåda verket La Moreneta, den svarta Madonnan

Bland sevärdheterna finns klostret Monestir de Montserrat. Klostret grundades redan 1025 men förstördes av Napoleons trupper på 1800-talet. Det återuppbyggdes 1856 och bebos i dag av ett 80-tal munkar. Klostret besöks av pilgrimer från när och fjärran som vill beskåda verket La Moreneta, den svarta Madonnan. Monestir de Montserrat har öppet mellan klockan 09.00 till 18.00.

En annan sevärd plats i området är Museu de Montserrat med sin egyptiska utställning som bland annat innehåller en äkta mumie. Museet har också verk av världsberömda konstnärer som Monet och Picasso i sina samlingar. Ett besök kostar 6.50 euro, och museet har öppet mellan klockan 10.00 och 18.00.

Resa och priser

Det går att köpa paketresor med Julia tours till Montserrat från Barcelona för 43 euro. Då ingår bland annat resan, alla entréavgifter, och en måltid. Vill du åka på egen hand så går det upp till 18 tåg dagligen från Placa de Espanya i Barcelona till Monistrol de Montserrat.

Adress: Montserrat, Spanien
Avstånd från Barcelona: 46 km, nordväst