Casa Batlló

Casa Batlló

Det sex våningar höga huset Casa Batlló är inte bara ett i raden av den berömde arkitekten Antoni Gaudís verk. Huset anses av vissa vara Gaudís mästerverk, och klassades till och med som världsarv år 2005. Byggnaden är verkligen något utöver det vanliga. Det står ofta små folksamlingar på gatan och kollar upp för den välmejslade, prickiga fasaden, oavsett tid på dygnet.

Casa Batlló är byggt av blek sten från det närliggande berget Montjuïc

Casa Batlló är byggt av blek sten från det närliggande berget Montjuïc och pryds av lika benvita, kurviga balkonger. Huset byggdes 1904 till 1906 och innehåller bostäder, men har nyligen öppnats upp för allmänheten. Nu kan du få se hur den originella arkitekturen fortsätter även på insidan av huset.

Under ett besök får man se den stora entrévåningen, vinden och även hustaket med sina iögonfallande skorstenar. I de stora allmänna utrymmena står möbler som Gaudí själv ritat åt familjen Batlló när de bodde i huset. Herr Batlló blev så nöjd med resultatet att han rekommenderade sin arkitekt till familjen Milá, vilket gav upphov till huset La Pedrera, eller Casa Milá, tre kvarter bort.

Öppettider och priser

Huset ligger på Passeig de Gràcia 43, och har öppet för allmänheten från klockan 09.00 till 20.00. Närmaste hållplats för tunnelbanan är Passeig de Gràcia.

Karta

{loadposition user_googlemaps}