La Pedrera (Casa Milà)

La Pedrera (Casa Milà)

När Barcelonas berömde arkitekt Antoni Gaudí gjort färdigt det världsarvsklassade huset Casa Batlló blev herr Batlló så nöjd med sitt hus att han rekommenderade Gaudí till herr Milá. Han gav Gaudí uppdraget att bygga ett hus åt honom, och resultatet blev Casa Milà, eller La Pedrera som huset också kallas.

Inuti finns den fasta utställningen Espai Gaudí som skildrar Gaudís verk

Casa Milà ser nästan ut att bukta och bölja med sin åtta våningar höga huskropp, och även denna nyskapande arkitektur har klassats som världsarv. Huset byggdes 1906 till 1910, och blev det sista uppdraget som Antoni Gaudí åtog sig innan han bestämde sig för att ägna resten av sin karriär åt La Sagrada Familia.

Casa Milà är byggt av stål och sten som nötts hårt under årens lopp. Men nu har husets nya ägare, stiftelsen Caixa de Catalunya, rustat upp huset, och öppnat upp det för allmänhetens beskådan. Inuti finns den fasta utställningen Espai Gaudí som skildrar Gaudís verk. På nedersta våningen kan besökarna ta en drink i baren eller handla souvenirer. De tillfälliga utställningarna i huset är gratis att se.

Öppettider och priser

Huset ligger på Provenca 261-5 och har öppet dagligen mellan klockan 09.00 till 20.00 från april till oktober, och mellan klockan 09.00 till 18.00 resten av året.

Karta

{loadposition user_googlemaps}