Poble Espanyol

Poble Espanyol

Den spanska staden, eller Poble Espanyol som den heter på katalanska, är ett arkitekturmuseum, beläget utomhus på Montjuïcberget i Barcelona. Anläggningen byggdes upp 1929 inför det årets världsutställning och är konstruerad som en stad med arkitektur, stilar och kulturella influenser från hela landet – allt samlat på en och samma plats.

Friluftsmuseet sträcker sig över hela 42 000 kvadratmeter och innehåller gator, torg, barer, restauranger och butiker men ingen trafik

Inför byggstarten gav sig de fyra arkitekterna bakom Poble Espanyol ut för att samla inspiration och kunskap om sitt eget land. När de återvände till Barcelona hade de besökt 1 600 byar och städer i Spanien, och tagit hundratals fotografier för att kunna planera sitt enorma projekt.

Friluftsmuseet sträcker sig över hela 42 000 kvadratmeter och innehåller gator, torg, barer, restauranger och butiker men ingen trafik.

Poble Espanyol är ett bra utflyksmål för hela familjen. Man kan antingen ströva omkring efter eget bevåg, eller delta i en guidad äventyrsdag med skattjakt till en kostnad av 5 euro.

Öppettider och priser

Barn under fyra år kommer in gratis till Poble Espanyol. En vuxen betalar 8,50 euro, och barn mellan fyra och 12 år betalar 5,50 euro. Området håller öppet alla dagar i veckan, men på under lite olika tider. Information och gratis kartor över området finns direkt till höger efter ingången.

Karta

{loadposition user_googlemaps}