Font Màgica

Font Màgica

Den så kallade magiska fontänen, Font Màgica, byggdes inför världsutställningen 1929, precis som flera andra av Barcelonas sevärdheter. Fontänen finns vid det gamla utställningsområdet, vid foten av berget Montjuïc, och är känd för sina spektakulära ljus- och ljudföreställningar som ackompanjerar det livfulla vattenflödet. Den skickliga ljussättningen får vattenmassorna att föreställa både eld och fyrverkerier.

Föreställningarna hålls varje halvtimme, men är som vackrast vid solnedgången då hundratals förbipasserande flockas på platsen

Fontänen designades av ingenjören Carles Buigas som ville visa vad man kan åstadkomma genom att filtrera elektriskt ljus. Under årens lopp har fontänen förfallit, men när Barcelona anordnade de olympiska sommarspelen 1992 restaurerades Font Màgica och är i dag en av stadens starkaste turistmagneter då den är aktiv på sommarkvällarna. En hel föreställning pågår i ungefär 15 minuter. Under tiden är Cataloniens nationella konstmuseum Palau Nacional upplyst, vilket ger en magnifik bakgrund.

En stor huvudfontän omges av flera mindre fontäner som står utplacerade dels runt den stora fontänen, dels på rad ända från Avinguda de la Reina Maria Cristina upp till ingången av Palau Nacional.

Öppettider och priser

Föreställningarna hålls varje halvtimme, men är som vackrast vid solnedgången då hundratals förbipasserande flockas på platsen. Föreställningen är gratis.

Karta

{loadposition user_googlemaps}