Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella är Barcelonas gröna lunga. Parken ligger centralt i staden och lämpar sig utmärkt för ett besök någon dag då man bara vill varva ner och njuta av vädret.

Parken har också en egen triumfbåge, Arc de Triomf, i områdets nordvästra del

Innan det blev en park stod ett enormt fort på platsen. Det var kung Filipe V som gav order om att skapa plats mitt i stadsdelen La Ribera. Han ville bygga fortet La Ciutadella där han skulle ha utsikt över hela staden. Fortet blev en symbol för katalanernas avsky mot styret i Madrid. Staden fick lov att demolera fortet 1869.

I dag innehåller parken bland annat ett zoologiskt museum, Kataloniens parlamentshus, en botanisk miniträdgård med tillhörande café, ett geologiskt museum och ett konstgjort vattenfall som den berömde arkitekten Gaudí var med och ritade.

Parken har också en egen triumfbåge, Arc de Triomf, i områdets nordvästra del. Den användes som huvudingång när Barcelona arrangerade en världsutställning i parken 1888. Den stora händelsen gav upphov till en stor byggvåg av modernistisk arkitektur i Barcelona.

I anslutning till parken är det möjligt att hyra roddbåtar för en trevlig tur på den lilla sjön.

Öppettider och priser

Parken har öppet alla dagar från klockan 09.00 till solnedgång och är gratis att besöka. Närmaste tunnelbanestationen heter Arc de Triomf.

Karta

{loadposition user_googlemaps}