Kulturfestivalen Grec 2010

Grec 2010

Grec-festivalen är en av Barcelonas största årliga festivaler och kommer i år att pågå mellan 13 juni och 1 augusti. Festivalen har fokus på modern kultur som teater, konst, dans, musik och cirkus. Varje år bjuds stora och kända artister in som t.ex. Joss Stone, Brian Wilson och Craig David. Och varje år försöker organisatörerna att bjuda på något annorlunda och fräscht.

I år bjuder Grec på spännande föreställningar som Dunas, en fusion av flamenco och modern dans, som är en spännande blandning av två väldigt olika dansformer. Ett annan dansuppträdande som många ser fram emot är Iago Pericots “The Venus of Willendorf”, en fysiskt framförande av kärlek, våld och skönhet. En teaterföreställning vid namn Prometeu, som är regisserad av Carme Portaceli kommer öppna festivalen och högst troligen vara mycket sevärd. Andra stora framträdanden görs av bl.a. Carles Santos, Carme Portaceli och Dumb Type.

Vissa utställningar och uppträdanden kostar och vandra är gratis. Biljetter för inträde till Grec köper du lättast från biljettkontoret i sydöstra hörnet på Plaza Catalunya, högst upp på Portal de l'Àngel. Biljetter finns till salu nu.
» Mer om festivaler i Barcelona
» Barcelonafestival.com