Studier

Studier

Barcelona är en populär studentstad, och har mycket att erbjuda i utbildningsväg. Utöver rena bekvämligheter som att läsa läxor på stranden eller i någon tapasbar så får du som student den värdefulla möjligheten att lära dig tala spanska och katalanska. Spanska talas av över 400 miljoner människor i världen, och kan därför bli mycket användbart att ha med sig i bagaget.

Det kostar mellan 500 och 900 euro per läsår beroende på vilket universitet du väljer

Spanska skolor delar inte upp studierna i terminer utan i läsår. Ett nytt läsår börjar i oktober och slutar i mitten av juni. Det vanligaste är att högre utbildningar är ett eller två år långa.

Möjligheterna att läsa hela utbildningar på engelska är i princip obefintliga, men en del skolor låter eleverna göra sina prov på engelska, och somliga lärare erbjuder föreläsningar på engelska. Hör efter med den skola du är intresserad av.

Utbildningen är inte gratis i Spanien. Det kostar mellan 500 och 900 euro per läsår beroende på vilket universitet du väljer, men du kan ansöka och studiemedel och låna pengar till terminsavgifter hos Centrala studiestödsnämnden, CSN, om du uppfyller deras krav. Är du under 20 år och vill studera på gymnasie- eller Komvux-nivå kan du enbart söka bidrag.