Språkresor

Språkresor

Med tanke på att Barcelona är en tvåspråkig ort är det inte idealiskt att resa hit för att lära sig spanska. Språkskolor i området erbjuder kurser i spanska, men lokalbefolkningen talar främst katalanska, så räkna inte med att kunna öva så mycket ute bland människor du träffar.

Du kan som mest få 10 684 kronor i månaden i bidrag och lån

Men vill du ändå hoppa på en språkkurs så är utbudet enormt. Fler än 200 skolor i Katalonien ger språkkurser i spanska. Utbildningen kostar lite olika mycket beroende på kursens längd, intensitet och vilken skola du väljer.

EU-medborgare behöver inte ansöka om visum för att studera språk i Barcelona, det räcker med ett pass eller annan giltig legitimation. Tillhör du inte ett EU-land så måste du kunna bevisa att du studerar och att du kan försörja dig själv under din vistelse om du ska kunna få visum.

Du kan söka studiemedel och lån från Centrala studiestödsnämnden för att läsa spanska i Barcelona. För att få bidrag måste du läsa minst tre veckor, ha ett antagningsbesked och kompletta gymnasiebetyg. Du kan som mest få 10 684 kronor i månaden i bidrag och lån.

Bland annat EF arrangerar språkresor både i grupp och individuellt för både barn, ungdomar och vuxna. Priserna ligger mellan cirka 7 500 kronor för en grundkurs på två veckor till 102 800 kronor för en examenskurs på 24 veckor. Boende och mat ingår i avgiften.