Lär dig koka katalanskt

Under en vistelse i Barcelona är det naturligtvis ett måste att besöka några av de restauranger som serverar klassisk katalansk husmanskost. Bland dessa kan nämnas restauranger som Agut, Ca l´Isidre och El Glop. Men om du verkligen vill komma nära inpå denna rika matlagningstradition så räcker det inte med att äta dess olika rätter.

Den katalanska matkulturen är en unik blandning av kokkonst från världens alla hörn. Under din vistelse i Barcelona har du ett unikt tillfälle att förkovra dig i alla dess hemligheter, genom att ta en halvdagskurs i katalansk matlagning. Katalansk mat är intressant så till vida att den är en kokkonst med inslag från många olika kulturer. Allt mellan arabisk, judisk och traditionell sydamerikansk, aztekisk kost, har kommit att influera den katalanska maten. Denna vida influens från världens alla hörn beror inte enbart på att Spanien under århundraden har varit i många härskares händer, utan den beror också på att landet sedan 1600-talet har varit en sjöfararnation som fört med sig mattraditioner hem.

Under ditt besök i Barcelona har du möjlighet att lära känna och behärska dess innersta väsen genom att delta i en workshop som lär ut dess grunder. Kockarna som leder och anordnar dessa events har stor erfarenhet och är mycket kunniga inom sitt område. En av de arrangörer som anordnar dessa event är Cook and Taste. För att lära dig mer om hur du närmar dig den katalanska kokkonsten under din vistelse i Barcelona så går du enklast in på deras hemsida www.cookandtaste.net. Att lära sig mer om det katalanska köket kan nämligen medföra att du tar med dig en bit av Spanien hem när du återvänder till Sverige.