Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana

Den kontrastrika konserthallen Palau de la Mùsica Catalana designades 1908 av den modernistiske arkitekten Doménech i Montaner. Huset är klassat som världsarv av UNESCO. En anmärkningsvärd egenhet med huset är att det är den enda konserthallen i Europa med naturligt ljus.

Konserthuset gästas ofta av utländska grupper och orkestrar

Under de guidade turerna är det inte ovanligt att besökarna får höra någon sopran öva sina skalor från något rum på övervåningen. Turerna har blivit möjliga tack vare att husets egen orkester, Orquestra Simfònica de Barcelona, har flyttat till ett nytt auditorium.

Ett konsertbesök rekommenderas under den populära säsongen för klassisk musik, eller under den internationella jazzfestivalen som hålls här.

Spelningarna varierar brett. Konserthuset gästas ofta av utländska grupper och orkestrar. Ett konsertbesök kan kosta allt från 10 euro för en sittplats på en mindre spelning till 150 euro för de riktigt prestigefyllda, internationella föreställningarna.

Öppettider och priser

Palau de la Música Catalana ligger på Carrer Palau de la Mùsica 4-6 och har öppet dagligen. Guidade turer ges mellan klockan 10.00 till 15.30. Biljettkontoret har öppet från klockan 09.00 till 22.00 från måndag till lördag. Den närmaste tunnelbanestationen är Urquinaona.

Karta

{loadposition user_googlemaps}