Barer i Barcelona

Varje stor stad har oftast sin egen version av små ställen där man kan njuta av den lokala ölen. Att sitta en stund på en bar, och iaktta människor, kan därför oftast förmedla lika mycket av stadens själ som ett besök till det lokala bageriet en tidig morgon.

Under en vistelse i Barcelona är det några barer som du speciellt inte bör missa att besöka. Bambú Lounge är ett exempel. Denna bar är belägen i Gracia-distriktet, och är ett av de ställen dit stadens ”it-crowd” tar sig när det är dags att festa loss. Baren är inredd i orientalisk stil, har öppet till långt in på morgontimmarna, och är framförallt känd för sina fantastiska cocktails. Detta är således en perfekt bar för dig som vill få en skymt av stadens olika celebriteter, samtidigt som du kan njuta av en utsökt mojito.

En annan bar, som erbjuder en högre lyxfaktor, är Bar Mut. Eftersom denna bar är förhållandevis liten, krävs att du bokar bord i förväg för att kunna ta plats här under de mest intensiva middagstimmarna. Men Bar Mut gör det väl värt det extra besväret. Förutom att baren har utsökta drinkar av alla de slag, så har den också fantastisk god mat. Kvällens specialiteter är oftast nedskrivna på små tavlor runt om i lokalen.

För dig som är ute efter en mer mysig, familjär atmosfär, så kan du istället välja att besöka baren Andu, som trots att den ägs av en australiensare och en österrikare, påminner om en klassisk katalansk bar. Här kan du äta utsökt mat och dricka din öl i en lugnare miljö, som också ger dig en inblick i stadens mer bohemiska liv. Här kommer du troligen att stöta på en hel del medvetna utlänningar.

Detta var tre tips på barer som du med fördel kan besöka under din vistelse i Barcelona. Förutom dessa förslag, så finns det också ett oändligt antal andra som håller en hög kvalitet och kan sägas vara goda representanter för Barcelonas rika uteliv. Om du vill ha fler tips, så kan du söka i vårt forum om Barcelona eller varför inte skriva ett eget tips om den där speciella baren du hittade under ditt senaste besök.