Shopping

Shopping i Barcelona

I Barcelona kan du shoppa stort som smått, gammalt som nytt, på stormarknad eller på loppmarknad. Gör det enkelt för dig och strosa omkring på något av stadens shoppingstråt, eller gör det till en utmaning och gå på fyndjakt i någon undangömd antikvitetsbutik. Eller varför inte utforska någon av Barcelonas alla marknader? Här hittar du ett urval av stadens bästa shoppingtips.

Storgator

Några av Barcelonas mest välbevarade hemligheter i shoppingväg är bland annat butikerna Papabubble och Norma Comics

Gamla stan, Ciutat Vella, kryllar av konstbutiker. Hit går du som vill köpa tavlor eller trendiga souvenirer från diverse små gallerier. I det gotiska kvaretet Barri Gotìc hittar du ett lite ungdomligare urval av butiker längs områdena Portal de l’Angel och Portaferrisa. Här finns också gott om bra skoaffärer.

Den högsta koncentrationen av modebutiker hittar du längs Avinguda Diagonal. Hela vägen från Rambla de Catalunya upp till rondellen vid Placa Francesc Macià kantas av kläder, men det kan vara lite dyrt att handla här.

De övre delarna av staden har en lite egen shoppingatmosfär vilket blir ett omväxlande alternativ till de mest centrala shoppinggatorna. Området runt FGC-tågstationen rekommenderas särskilt. Här finns bland annat den kända modedesignern Toni Miròs originalbutik Groc, och gott om platser att slå sig ner på för att varva shoppingen med ett glas vin.

Smågator

I hjärtat av det gotiska kvarteret Barri Gotìc kan du hitta de äldre, lite mindre butikerna. I de smala gränderna runt Placa de Sant Jaume gömmer sig riktigt mysiga små affärer där du kan fynda allt från hattar till stearinljus.

Stadsdelen Gràcia är också full av små guldkorn för shoppare ute på jakt. Det handlar närmare bestämt om Carrer de Verdi där du kan hitta bland annat kläder och fullproppade prylaffärer.

Ta också en titt på gatorna som ligger öster om Museu D’Art Contemporani de Barcelona på väg mot La Rambla. Här finns nämligen otaliga konstgallerier och bokaffärer.

Några av Barcelonas mest välbevarade hemligheter i shoppingväg är bland annat butikerna Papabubble och Norma Comics. I den förstnämnda hittar du sötsaker tillverkat på gammeldags vis. I den sistnämnda finns ett enormt urval av serietidningar och superhjältefigurer. Gillar du antikviteter kan du också leta reda på Mercantic på Carrer de Rius i Taulet 120. Det är som en hel liten by av prylar där du verkligen får jaga efter fynd. Den första söndagen varje månad är det leveransdag vilket innebär välfyllda prylsamlingar.

Köpcentrum

Ett annat köpcentrum är Diagonal mar, ett jättekomplex på Avinguda Diagonal. Här finns de flesta vanliga butiker och ett stort lekområde för barn. I närheten finns också köpcentret L’Illa som har caféer av hög standard och ett stort varuhus.

På Moll d’Espanya finns köpcentret Maremàgnum som har öppet alla dagar i veckan och en bra blandning av butiker.

El Triangle på placa de Catalunya är ett stort köpcentrum med inredningsbutiker som Habitat, och ett flertal butiker med kosmetika och parfym.

På Portaferrisa finns köpcentret Galeries Maldà som består av lokala, mindre butiker.

Övriga centrala köpcentrum är La Avenida på Rambla de Catalunya, Barcelona Glòries på Placa de les Glòries och Bulevard Rosa på Passeig de Gràcia. Behöver du handla efter de vanliga butikernas stängningsdags kan du vända dig till 7-11 på Placa Urquinaona som har öppet till klockan 03.00 dagligen, eller till Vips på Rambla de Catalunya. De har öppet till klockan 03.00 mellan torsdag och söndag.

Marknader

Marknaderna öppnar tidigt på morgonen och håller öppet fram till ungefär klockan 15.00. Det är öppet alla dagar i veckan utom söndagar, men det är lika bra att hålla sig borta på måndagar också. Då är nämligen utbudet som sämst, och fisken inte särskilt färsk.

Den största och mest färggranna marknaden är Boqueria på La Rambla. Den håller öppet ända till klockan 20.00 och är uppbyggd enligt vissa mönster. De mest exotiska och dyraste produkterna finns i början av marknaden. Vill du göra ett riktigt fynd får du ha tålamod tills du kommit lite längre in i labyrinten av alla marknadsstånd.

En intressant loppmarknad är Els Encants på Placa de les Glòries. Här kan du hitta dyrbara antikviteter, avlagda kläder, och en hel del skräp, men det är fullt möjligt att göra bra fynd om du är villig att leta lite. Andra marknader värda ett besök är antikvitetsmarknaden Mercat Gòtic d’Antiguitats på vid Avinguda Catedral och klädesmarknaden Mercat Obert Ravel på Rambla del Raval. Här finns också ett marockanskt tält där du kan hitta te och exotiska godsaker.