Långtidsboende

langtidsboende_475x250

Att hitta ett långtidsboende i Barcelona lönar sig ofta om resesällskapet är fler än tre personer och vistelsen är längre än sju nätter. Under den mest turistintensiva tiden mellan maj och september kan det vara svårt att hitta ett lämpligt hotell, men enklare och även billigare att hitta en lägenhet. En lägenhet är oftast också rymligare än ett hotellrum.

Vill du bo en längre tid i Barcelona så kan du hitta boende genom en rad olika kanaler. Fundera först igenom vilken boendeform som passar för dina behov under din vistelse. Vill du bo nära en skola eller en arbetsplats? Kan du tänka dig att dela boende med andra? Är du osäker på hur länge du vill stanna? I så fall kanske du ska börja med att hyra en lägenhet för en lite kortare period. (Se avsnitt lägenhet eller hus.) Det finns agenter som hyr ut lägenheter per dag, vecka, månad eller år.

Det är en god idé att välja ut ett område som du vill bo i innan du börjar leta bland annonser. Läge, standard och lägenheternas uthyrningslängd påverkar hyran.

Ska du studera i Barcelona kan du söka boende genom att helt enkelt gå och titta på universitetets eller högskolornas anslagstavlor. Du kan också söka boende i förväg, bland annat genom tjänsten ”Rent a bedroom”. Där kan du få hjälp att hitta ett rum i ett gemensamt hus. Räkna med en hyra på mellan 300 till 700 euro i månaden, inklusive alla räkningar.

Du som inte studerar kan hitta bostadsannonser i den lokala gratistidningen Barcelona Metropolitan. Tidningen kommer ut en gång i månaden och finns ofta på barer och hotell. Om du kan tänka dig att dela boende med någon annan så finns det flera sidor med annonser där inneboende sökes i slutet av tidningen Suplement Immobiliària. Räkna med att hyran ligger på ungefär 350 euro och uppåt per månad.

Se upp med oseriösa annonsörer
Alla uthyrare är inte seriösa. Letar du lägenhet i Barcelona finns det vissa varnande kännetecken. Lita inte på annonser med riktigt låga priser, osannolikt vackra bilder eller mycket stavfel i texten. Tänk också på att inte lämna ut ditt personnummer, passuppgifter eller kreditkortsnummer till en uthyrare i förhand.