Barca illa ute – oavgjort mot Rubin Kazan

Champions League | 04.11.2009 | Bortaplan Ett revanschsuget Barcelona kom till Central Stadium i Kazan med sikte på att återerövra hedern efter hemmaförlusten senast mot Rubin Kazan. Det ryska sensationslaget upprepade det framgångsrika receptet från förra matchen och ställde upp med en ultradefensiv taktik, som betalade sig även denna gång. Zlatan Ibrahimovic var med en stolpträff i den andra minuten närmast mål, i en match som slutade 0-0. Resultatet innebar att Barcelona föll ner till tredjeplats i grupp F, med två matcher kvar att spela.

Uddlös första halvlek

<!–

Se målen!

Videoklipp på alla mål från matchen.

–>

Det oavgjorda resultatet innebar en degradering från första till tredje plats i grupp F

Med starkast möjliga uppställning och ett rejält sug efter revansch var det nog många som förväntade sig att Barcelona skulle hämnas den snöpliga 1-2 förlusten för två veckor sedan. Och man började starkt; redan efter två minuter blev Zlatan frispelad av Iniesta och chippade bollen förbi målvakten, men skottet gick i stolpen och ”Ibra” fick nöja sig med att ha presterat matchens bästa målchans.

Barcelona fortsatte sedan att på sedvanligt maner att hålla boll, men saknade vilja och kreativitet i sitt spel och var oförmögna att skapa något. Det dröjde ända till den 18:e matchminuten innan Barcelonas nästa målchans kom, efter att Xavi fått tag i bollen utanför straffområdet. Chippen över målvakten landade dock på målet och bollen gick till inspark istället.

Efter Xavis chans höjde ”Barca” tempot något, men fortfarande saknades skärpa i spelet och man lyckades endast skapa några ofarliga halvchanser. Istället var det Rubin Kazan som hade den farligaste chansen genom Ryazantsev, som efter en utmärkt pass av Alexander Dominguez tog sig in från kanten och tvingade Valdes till en kanonräddning.

Rysk defensiv stoppade Barca i andra halvlek

Andra halvlek såg i stort sett ut som den första. Barcelona hade ett massivt bollinnehav, men lyckades aldrig riktigt ta sig igenom den täta ryska defensiven. Man verkade vara rejält drabbade av den bitande kylan, och de enda chanserna kom genom ett par skott från distans. Zlatan försvann mer och mer under matchens gång, och hans enda egentliga bidrag under den andra halvleken var en frispark som räddades av målvakten Ryzhikov utan några större problem.

Den farligaste chansen i andra halvlek kom genom Rubin Kazan, efter att Barcelona-backen Dani Alves tappat bollen på mittplan. Rubin-anfallaren Bukharov tog sig förbi två försvarare och kom helt fri med Valdés, men Barcelonas målvakt läste spelet bra och slog bort bollen framför fötterna på Bukharov. Det efterföljande skottet från Ryazantsev rensades i sista stund upp av lagkaptenen Carles Puyol, som var en av de få spelare som kan sägas ha fått godkänt i onsdagens match.

I den 82:a minuten bytte Guardiola in Thierry Henry, som ersatte de senaste matchernas sensationsman Seydou Keita. Henry lyckades dock inte åstadkomma något av större värde, och matchen slutade utan att någon spelare fått figurera i målprotokollet.

Det fortsatta läget i gruppspelet

Det oavgjorda resultatet innebar en degradering från första till tredje plats i grupp F, efter att Inter i matchens slutskede vänt ett underläge till bortavinst mot Dynamo Kiev. Pressen blir nu stor på tränaren Guardiola att ta full pott i de närmaste två matcherna. Närmast väntar hemmamatch mot Inter, och läktarna lär vara välfyllda när Samuel Eto'o och hans kollegor i det italienska mästarlaget gästar Camp Nou den 24:e november.

Matchstatistik: Rubin Kazan FC Barcelona